Definiție

 

Conform Legii nr. 451/2004, marca temporală este o colecție de date in formă electronică, atașată în mod unic unui document electronic; ea certifică faptul că anumite date în formă electronică au fost prezentate la un moment de timp determinat furnizorului de servicii de marcare temporală.

Când marcați temporal un fișier, calculatorul dumneavoastră creează un identificator unic (amprenta digitală) pentru fișier (Hash). Amprenta digitală reprezintă un număr unic calculat din conținutul fișierului utilizând funcția hash. In eventualitatea în care conținutul fișierului se schimba chiar și cu un singur caracter, va fi calculat un număr diferit.

Datele dumneavoastră rămân private în acest proces, numai amprenta digitală este trimisă către CertDigital, deci documentul propriu zis nu ne va fi accesibil. Conținutul fișierului nu va putea fi determinat din amprenta digitală.

CertDigital reprezintă o autoritate de marcare temporală (TSA- Timestamping Authority). Folosind Internetul, transmiteți amprenta digitală a fișierului către serverul CertDigital. Serverul CertDigital atașează amprentei digitale data și ora curentă și adaugă semnătura noastră digitală. Rezultatul este un certificat digital marcat temporal returnat și stocat în calculatorul dvs. Procesul este sigur, doar amprenta digitală a fișierului fiind transmisă folosind internetul.

Marcarea temporala confirmă existența unui document electronic într-o anumită formă la un anumit moment de timp.

Pentru a beneficia de serviciile de marcare temporală, aveți nevoie de:

1. Un certificat digital calificat în sensul Legii 455/2001
2. Soft pentru marcarea temporală – Cdp Client 

 

Pentru a plasa o comandă folosiți formularul de mai jos

    Solicită Ofertă

    Completează câmpurile cu *

    Persoană fizicăPersoană juridică